• Aigul Line
  • CACSARC
  • TUMAR

Gastenboek

  • 20-09-2013 - Still wearing my clog slippers bought at Fibre-East UK in...  lees meer
  • 05-09-2013 - The shirdak rug is perfect in my study. I\`ve...  lees meer
  • 05-08-2013 - I bought the most beautiful olive silk and felt scarf...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Bezoek onze ambachtpartners

Wilt u onze ambachtpartners aan het werk zien, ga dan met ons mee op werkbezoek. Zie met eigen ogen hoe de mensen uit Kazachstan en Kirchistan de vilten en zijde producten vervaardigen! Hieronder vindt u een impressie van de partners.

Allereerst een heel bijzondere groep.

atbashy-atbashyregio.jpg

At-Bashy, At Bashy regio. Deze groep is in 1999 gestart en is gehuisvest in een kinderopvang. De afgelopen elf jaar hebben meer dan zestig gehandicapte kinderen hulp bij het revalideren gekregen, driehondertachtig kinderen - weeskinderen en kinderen van hulpbehoevende families - hebben voorschoolse educatie gekregen. Vijftien vrouwen van arme families en moeders van gehandicapte kinderen werken bij dit project. Zij dragen twintig procent van hun inkomen af aan de Ak-Bairak kinderopvang om de zorg voor hulpbehoevende kinderen te ondersteunen.

thewomenfrommin-bulakwithproducedscarves.jpg

Min-Bulak dorpje in de Naryn regio. Deze groep neemt deel aan het ICARDA project. Zij hebben een goedlopende productieketen ontwikkeld  voor stoelkussens, sjaals en vilten pantoffels. Hun sociale status: vrouwen zonder werk en vrouwen met veel kinderen.

ambachtspartnerinlachol.jpg

Artisan Kenjekan van het dorpje Lachol ook in de Naryn regio. Eén van de meest afgelegen dorpjes. De mensen in dit dorp leven onder zware omstandigheden en lijden geregeld honger. Een groep van tien vrouwen neemt deel aan het armoedebestrijdingsproject. Hun sociale status: vrouwen zonder werk en vrouwen met veel kinderen.

 wolsorteren.jpg

Kulanak, Naryn regio. Vijftien kunstenaars van de zelfsupporting groep in het dorp Kulanak hebben een training gevolgd bij CACSRC-kg om de technieken onder de knie te krijgen. Ze maken nu stoelkussens, zijde sjaals en vilten pantoffels.

acha-kayndy,atbashyregio.jpg

Acha-Kaindy, At-Bashy regio. Deze groep verenigd vijftien vrouwen die zich gespecialiseerd hebben in het produceren van sjaals. De groep bestaat uit werkloze en gepensioneerde vrouwen.

tumar.png

kazahstan28.jpg