• Aigul Line
  • CACSARC
  • TUMAR

Gastenboek

  • 20-09-2013 - Still wearing my clog slippers bought at Fibre-East UK in...  lees meer
  • 05-09-2013 - The shirdak rug is perfect in my study. I\`ve...  lees meer
  • 05-08-2013 - I bought the most beautiful olive silk and felt scarf...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Ambachtelijke producten

Het maken van de zijde en vilt producten is een ingewikkeld proces dat veel tijd en werk in beslag neemt. Hieronder geven wij een toelichting op en afbeeldingen van het maken van de zijde en vilten producten.

Het productieproces van onze pantoffels is redelijk gelijk aan het machinaal produceren. Echter, onze pantoffels worden volledig hangemaakt in lokaal opgezette communities. Er wordt gebruik gemaakt van lokaal verkregen wol. Op deze wijze wordt de lokale bevolking ondersteund en de armoede bestreden.

 

 
Eerst wordt de wol gesorteerd, gekamd en geverfd. De wol wordt zo neergelegd dat het twee kanten vormt. De wol wordt bevochtigd met een warme zeepoplossing. Het gewenste patroon wordt uitgelegd.

 

 

Na het nodige voorwerk wordt het product gevormd, gesneden en gewikkeld in een zijde doek. Dan begint het handmatige viltproces tot de noodzakelijke structuur en dikte is verkregen.
Dit vilten is een erg arbeidsintensief, verantwoordelijk, zwaar en lang proces en het kost veel energie. Het wordt dan ook voornamelijk door mannen gedaan. Het vilt is nu klaar om verder te worden verwerkt, het vilt wordt om een mal gevormd en verder afgewerkt.

  

De volgende stap is het drogen van de pantoffels.

Tot slot wordt de zool verstevigd en is de pantoffel klaar voor gebruik.

De sjaals

 hands.jpg

Ook onze sjaals zijn volledig van 100% natuurlijke, lokale materialen als zijde en wol en worden handgemaakt door lokaal opgezette communities.

woluitzoeken.jpg

Eerst wordt de wol en zijde nauwkeurig uitgezocht en geverfd. De patronen en versieringen worden bedacht. Daarna wordt het patroon uitgelegd en wordt handmatig de wol vervilt en versmolten met de zijde.

viltensjaal.jpg 

Het maken van één sjaal duurt ongeveer vier dagen en ondersteunt een gezin voor een maand in hun dagelijkse basale benodigdheden. De opbrengst van één sjaal zorgt er ook voor dat een kind naar school kan gaan.

thewomenfrommin-bulakwithproducedscarves.jpgDe vrouwen van de Bulak community

Van onze laatste aankoop heeft een community in Kirchistan een boiler aangeschaft. Voor het eerst in hun leven kunnen ze gebruik maken van warm stromend water. Geen overbodige luxe met de aankomende winterperiode voor de deur. Omdat we een eerlijke prijs betalen voor de producten, komt de opbrengst direct daar terecht waar het goed kan worden gebruikt. We werken samen met lokale armoedebestrijdingsprojecten.

We Felt4you en voor Centraal Azië!